VOLEM UNA ESCOLA NOVA

desembre 2011

En la nostra última reunió amb el Síndic de Greuges el dia 1 de desembre, es va lliurar una carta on s’explica de manera resumida del que ens queixem i el que demanem de les autoritats corresponents.

En nuestra última reunión con el Sindic de Greuges el día 1 de diciembre, entregamos una carta donde se explica de manera resumida de lo que nos quejamos y lo que pedimos de las autoridades correspondientes.

Volem denunciar una situació d’oblit.

El centre Emili Juncadella ve funcionant des del mes d’octubre de 1939 com a Escola primària , però ja abans, en temps de la II República, havia estat una escola de nens.

En l’actualitat l’escola compta amb 220 alumnes. Tant pares com professorat estan satisfets amb la tasca que desenvolupen dia a dia amb l’objectiu d’assolir una bona educació pels nostres fills. Tanmateix, el nostre edifici no compleix els requisits mínims d’allò que hauria de ser una escola del segle XXI.

Els patis son minúsculs; la falta palesa d’espais impedeix fer grups de reforços, altres modalitats d’agrupament o algunes activitats extraescolars; la nostra petita biblioteca és sala de vídeo, de reforços i aula d’acollida; els professors no tenen sala, de fet han de fer servir la biblioteca o els passadissos; el mini despatx de l’AMPA (uns 12m2) també serveix com a despatx de menjador, vestuari de monitores de menjador i menjador de professorat; no tenim gimnàs; els lavabos dels mes petits estan molt deteriorats; l’espai molt reduït del menjador no ens permet tenir cuina pròpia.

La direcció del centre porta mes de 10 anys demanant la construcció d’un edifici nou o altres solucions al nostre problema, però sense cap resultat per part de les Administracions. Un grup de pares i ara l’AMPA de l’escola s’ha fet càrrec de tornar a exposar davant dels regidors del Districte aquesta necessitat i, si més no, millorar la infraestructura i equipaments actuals. El 10 de desembre de 2009 vam poder exposar la nostra demanda al Gerent del Consorci, en una entrevista amb el Sr. Manel Blasco, i pensàvem haver aconseguit els següents compromisos

  • Estudiar les necessitats escolars de la zona a mig termini, depenent dels moviments demogràfics.
  • Estudiar la viabilitat de cobrir el pati i poder construir un gimnàs.
  • Ser una escola preferent per rebre elements compensatoris.

Han passat dos anys i no hem vist res de tot això. Com AMPA de l’escola, vam tornar a presentar la nostra situació al nou Regidor del Districte, en Sr. Blasi, el passat 2 de novembre, i no estava al corrent de res de les moltes gestions i queixes fetes en aquest sentit davant el Districte, l’Ajuntament, l’Administració Educativa i el Consorci.

Som una petita escola però som una joia del barri. Hem quedat en l’oblit per part de les Administracions. No ho podem permetre.

Comissió de pares i mares de l’escola nova

La Comissió de pares i mares de l’escola nova es va constituir al novembre de 2009.

Novembre 2009

Aprofitant una reunió del Consell de barri que es va celebrar el passat 10 de novembre al Casal d’Avis de Navas, un grup de pares i mares de l’escola vam exposar davant la regidora del Districte, Sra. Gemma Mumbrú, la necessitat d’un edifici nou per a la nostra escola i, si més no, millorar la infraestructura i equipaments de l’actual.

De la reunió va sortir el compromís del Districte de mantenir una entrevista i la invitació a assistir al Consell Escolar de Sant Andreu.

El passat 17 de novembre vam assistir al Consell de Sant Andreu on va participar el Gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, el Sr. Manel Blasco. En el torn de paraules, vam poder exposar la nostra demanda i van aconseguir que el Gerent del Consorci ens concedís una entrevista que es farà el 10 de desembre.

Tot això no és res de nou, des de fa uns 10 anys, la Direcció del centre ha fet moltes gestions en aquest sentit davant el Districte, l’Ajuntament i l’Administració Educativa i ara ja és hora de que els pares i mares ens impliquem..

Al Consell Escolar de la nostra escola s’ha constituït una comissió de pares i mares per portar endavant aquesta reivindicació i des d’aquí us animem a participar per tal de donar suport a la nostra tasca. Necessitem de l’Administració respostes, compromisos i actuacions per aconseguir els millors equipaments per als nostres fills i filles. 

Desembre 2009

Reunió amb el gerent del Consorci d’educació de Barcelona. 10 de desembre de 2.009

Vam exposar davant el Sr. Manel Blasco les nostres demandes i vam aconseguir els següents compromisos:

· Estudiar les necessitats escolars de la zona a mig termini, depenent dels moviments demogràfics.

· Estudiar la viabilitat de cobrir el pati i poder construir un gimnàs.

· Ser una escola preferent per rebre elements compensatoris. En els espais disponibles, gaudir, per exemple, d’una major dotació tecnològica i de més recursos educatius.

Després de les vacances de Nadal, el gerent ens trucarà per anar concretant actuacions.

Estem satisfets del resultat d’aquesta reunió i agraïm al Sr. Blasco la seva atenció i amabilitat.

Continuem endavant per una escola nova.

Gener 2010

26 de gener de 2010

La comissió assisteix al Consell del Barri on, dintre de l’ Ordre del Dia, es comuniquen les actuacions que el Districte ha fet al barri. En resposta a la nostra demanda al Consell anterior, informen que la Regidora del Districte va visitar la setmana passada l’escola i es va entrevistar amb el Director i la Representant de la Comissió pares i mares de l’escola nova. Que, considerant que el tema bàsic són els espais, ofereixen alguna possibilitat externa, com fer ús d’una sala amb vestidors del Casal d’ Avis de Navas per porta a terme alguna activitat extraescolar. En el torn de paraules, la comissió agraeix l’atenció del Consell del Barri i l’actuació del Districte i informa de les actuacions que ha anat fent. Recorda a la Regidora que no es un tema només d’activitats extraescolars o festivals de fi de curs i que volem una escola nova. Parlem del solar que hi ha en venda al carrer Industria/Navas. El Tècnic del Districte respon que ja està destinat a habitatge. La Comissió informa que estem a l’espera de les actuacions del Consorci d’ Educació, arrel de l’entrevista amb el Gerent, i que seguim endavant amb les nostres demandes.

Per veure un altre reportatge sobre la nostra escola cliqueu aqui

Un pensament sobre “VOLEM UNA ESCOLA NOVA”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s